Skip to main content

Privéles

Voor gevorderden violisten

 

Je vioolspel perfectioneren, toewerken naar een auditie, concert of concours? Met privé-vioolles van Theodora Geraets maak je echt de volgende stap. Theodora volgde zelf haar opleiding bij gerenommeerde docenten, speelde met toporkesten over de hele wereld en is viooldocente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Samen halen jullie er alles uit.

NEEM CONTACT OP

Theodora is een zeer bekwaam, bevlogen en uiterst betrokken pedagoog. Als docente staat voor haar de leerling als individu centraal en is ze ook nauw betrokken bij je persoonlijke ontwikkeling. Het lesprogramma is zeer zorgvuldig opgebouwd en ze levert echt maatwerk.

Quirine ScheffersVioliste Brunsvik String Trio, 1e plv. Concertmeester Rotterdams Philharmonisch Orkest, Docente kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag

Stijl van lesgeven

Theodora staat bekend om haar grote betrokkenheid bij de violistische en muzikale ontwikkeling. Maar kijkt ook naar het algehele welzijn van haar leerlingen. Lesgeven is bij Theodora dan ook niet slechts één uur privéles per week, maar haar methode omvat een groter pakket. Met onder meer tussentijdse beoordeling van en advies over ingezonden opnames en korte online sessies. Muzikale evenementen van gevorderde leerlingen coacht ze en bereidt ze strategisch voor. Ook lessen op meer incidentele basis zijn mogelijk. Naast het goed lesgeven is ook het bijbrengen van het goed les leren nemen van de leerling belangrijk. Het leven lang plezier hebben in, van en door de muziek verliest Theodora nooit uit het oog.

Theodora geeft privéles op locatie, maar ook digitaal via Skype of Zoom.

Ervaren viooldocente

Theodora Geraets heeft een enorme ervaring opgedaan tijdens haar lange carrière als viooldocente. Privé maar ook als hoofdvak viooldocente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zelf volgde zij haar opleiding bij gerenommeerde docenten zoals Davina van Wely in Amsterdam (samen met Jaap van Zweden), Dorothy Delay in New York, Kyung Wha- Chung in Londen en Rosa Fain in Düsseldorf. Vele van haar leerlingen hebben hun weg gevonden in het professionele muziekleven. Sommigen zelfs als concertmeester van vooraanstaande orkesten in binnen- en buitenland.

Theodora Geraets was mijn hoofdvakdocente tijdens mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast haar indrukwekkende concertpraktijk als gerenommeerd soliste, hield zij er een buitengewoon succesvolle klas op na. Theodora is een zeer bekwaam, bevlogen en uiterst betrokken pedagoog. Als docente staat voor haar de leerling als individu centraal en is ze ook nauw betrokken bij diens persoonlijke ontwikkeling. Het lesprogramma is zeer zorgvuldig opgebouwd en ze levert echt maatwerk. Groepslessen en het veelvuldig voorspelen zijn een vast onderdeel van haar lessen. Als fijnzinnig en zeer geraffineerd musicus gaat het haar in de eerste plaats om de liefde voor de muziek. Tevens staat Theodora bekend om haar fraaie interpretaties van de klassieke periode, met name Mozart en Schubert. Na al die jaren hebben we nog steeds een warm contact en realiseer ik me hoeveel ze heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Zo was ik tijdens een tournee naar Japan van het Brabants Kamerorkest concertmeester en soleerde Theodora in werken van Saint-Saëns. In mijn eigen loopbaan als veelgevraagd violiste heb ik veel profijt gehad op concoursen en proefspelen van het jarenlang veelvuldig voorspelen. Ook heb ik in Oostenrijk een prijs mogen ontvangen voor mijn vertolking van werken van Schubert.

Quirine ScheffersVioliste Brunsvik String Trio, 1e plv. Concertmeester Rotterdams Philharmonisch Orkest, Docente kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag

Tarieven

Maak samen met Theodora Geraets een lesprogramma dat helemaal bij jou en je doelstellingen past. Privéles volgen bij Theodora kan al vanaf € 75,- per uur. Neem voor meer informatie over privé-vioolles gerust contact op!

Geef vioolles cadeau!

Gun je iemand privéles van een topdocente? Geef dan vioolles van Theodora Geraets cadeau! Letterlijk een ervaring om nooit te vergeten. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Ik heb mijn conservatoriumopleiding gevolgd bij Theodora Geraets op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Dit heb ik als een hele warme en leerzame tijd ervaren. Ook hadden alle leerlingen eens per week een voorspeelavond. Dit was heel inspirerend en er ontstond ook een hechte band tussen de leerlingen. Heel bijzonder is dat alle leerlingen van Theodora heel eigen zijn in hun spel. Je krijgt de ruimte om jezelf te blijven in je spel en Theodora haalt het beste in de leerlingen naar boven zonder een kopie te worden van iemand anders. Alle technische uitdagingen worden altijd vanuit de muziek benaderd. Liefde voor de muziek is zeer belangrijk en hoor je duidelijk bij alle leerlingen terug.

Dana Mihailescu

Theodora Geraets | violiste & vioolpedagoge | privéles | masterclass | privéconcert